Rólunk

2005-ben alakult meg a D-Medikus SE, a többszörös DEK Kupa-győztes és Medikus Kupa-győztes orvostanhallgatókból álló együttes Vámos Miklós vezényletével. Az elsöprő fölénnyel megnyert bajnoki cím ellenére sem volt lehetősége feljutni a csapatnak az NB II-be, így következő évben Csosz mester lemondott, és a csapatot Vágó Zsolt vette át, akivel egy 3. helyezés után ismét kivívott bajnoki cím hozta el a várt feljutást. Az NB II-ben a csapat a középmezőnyben végzett, majd Vágótól is búcsút intettek. A folytatásban Leiter Imre irányította a gárdát, ami visszaesett a megyei bajnokságba, és ott a második helyen végzett.

2011-ben Medgyessy Sándor vezetésével új szellemiséggel és kellő profizmussal készülhetett a csapat az NB II-be való visszajutásra. A 2012-ben ezüstérmes csapat a visszalépő Balmazújváros utódjaként, annak juniorcsapatával indulva jutott vissza az NB II-es bajnokságba, azzal a céllal, hogy az első évben a biztos bennmaradás, majd egy biztos középmezőnybeli tagságot sikerül elérni.

2012 óta a DEAC-nak általános iskoláskorú utánpótlás csapatai is vannak. “Célunk egy olyan erős utánpótlásbázis felépítése, ahol a fiatalok általános iskolás kortól a középiskolán keresztül az egyetem elvégzésével és akár azon túl is folyamatosan tanulni és sportolni tudjanak sportösztöndíjas támogatás segítségével.”

A 2016/2017 szezonban az NB II felnőtt észak-keleti csoportjában a csapat első helyezést ért el, így a 2017/2018 szezont már az NB I/B-ben folytathatta. A következő idényben nem sikerült a bennmaradás, ezért ismét a harmadosztályban küzd az együttes.