A végén buktuk el

Bosszantó vereséget szenvedett a DEAC kézilabdacsapata az NB I/B-s bajnokságban. A Hatvan együttese pár másodperccel a vége előtt szerezte meg a győzelmet.

A Hatvani KSZSE együttesét fogadták a Debreceni Egyetem kézilabdázói az NB I/B 12. fordulójában. Az első félidő nem a gólgyártásról szólt, mindkét csapat stabilan védekezett, ennek következtében alig-alig zörrent meg a kapu. Sokat elmond, hogy a bírók keze rendre a magasban volt passzív játék miatt, és ez mindkét felet érintette. Előfordult, hogy több mint tíz percen keresztül nem szereztünk gólt, míg a vendégek némileg eredményesebbnek bizonyultak, ennek köszönhetően háromgólos előnnyel mehettek szünetre.

A folytatásban szép lassan elkezdtünk faragni a hátrányunkból, a 37. percben az egyenlítés is összejött, sőt a 42. minutumban már 15-12 volt a DEAC javára. Nem tudtuk azonban tartani az előnyünket, mindig feljött ránk a Hatvan, és a mérkőzés végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó támadást a vendégek vezethették döntetlen állásnál, majd öt másodperccel a vége előtt szabaddobáshoz jutottak, ezt nem sikerült blokkolnunk, így egygólos vereséggel zártuk a mérkőzést.

Nagyon magas volt az ellenfél védőfala, és olyasmiket erőltettünk, ami nem működött, emiatt a belső területre szervezett játékunk nem élt – fogalmazott a lefújás után a DEAC vezetőedzője, Bíró Imre. – Ami biztató volt, hogy védekezésben mi is szépen tartottuk magunkat. Volt egy-két elkerülhető gólt, de összességében a félidei kapott gólszámmal bárki ki tud egyezni. Úgy gondoltuk, ebből erőt meríthetünk a második félidőben, de támadójátékunk során volt egy-két pontatlan befejezés, illetve az eladott labdánk a végén megpecsételte a sorsunkat. Nagyon kellemetlen, hogy néhány másodperccel a vége előtt nem tudtunk elhárítani a kapura lövést” – zárta szavait a szakvezető.

Fotók a mérkőzésről

NB I/B, 12. forduló
DEAC–Hatvani KSZSE 21-22 (6-9)

DESOK. Vezette: Héjja, Kónya.
DEAC: Mándi 1 – Zalai 2, Pethő 1, Pál G. 1, Hornyák Z., Mucza 3, Illés 8 (5); Maródi, Bíró Á. 1, Mórucz, Gidai 3, Leiter 1, Szolnoki, Kathi, Füzesi, Péter D.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/6, ill. 1/3

Az NB I/B állása