Döntetlen a Balassagyarmat otthonában

Ezúttal is végig szoros küzdelem zajlott a pályán a Kábel SE ellen. A meccs nagy részében a DEAC vezetett, de a győzelmet nem sikerült megszerezni.

A Balassagyarmati Kábel SE otthonában vendégszerepelt a DEAC a kézilabda NB I/B 13. fordulójában. A bajnoki találkozót visszavágónak is nevezhettük volna, hiszen két héten belül másodjára csapott össze egymással a két gárda. A DESOK-ban nagy küzdelemben háromgólos győzelmet arattunk, és ezúttal is végig nagyon szoros volt a találkozó.

Az első félidőben hol az egyik, hol a másik gárda vezetett egy góllal, aztán negyedóra után sikerült kicsit meglépnünk, 10-7-re is vezettünk, ezt az hátrányt azonban gyorsan ledolgozták a hazaiak, és innentől ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szünetben 15-15-öt mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben sem változott a játék képe, rendkívül nagy küzdelem zajlott a pályán. Többnyire vagy vezettünk egy-két góllal, vagy döntetlen volt az állás. Egy perccel a vége előtt 29-28 volt az állás a mieink javára, majd egy hetessel egyenlítettek a hazaiak. Az utolsó támadást mi vezethettük, a győzelemért játszottunk, Bíró Imre időt is kért, ám nem sikerült betalálni, így 29-29 lett a vége.

NB I/B, 13. forduló
Balassagyarmati Kábel SE–DEAC 29-29 (15-15)

Balassagyarmat Városi Sportcsarnok. Vezette: Asztalos, Szalay.
DEAC: Mándi, Kőrizs 1 – Pethő 7, Hornyák Z. 2, Mucza 4, Bíró Á. 1, Mórucz 1, Hornyák B., Pál G. 3, Péter D., Illés 4 (3), Zalai 2, Tóth M. 4, Füzesi, Leiter, Szolnoki

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/5
Kiállítások: 10, ill. 4 perc

A bajnokság állása