Ózdon nyert Ligakupa-mérkőzést kézicsapatunk

A DEAC együttese Pethő Ákos vezérletével diadalmaskodott az Ózdi KC otthonában a Ligakupa D-csoportjának 5. fordulójában.

A Debreceni Egyetem kézilabdacsapata a szintén NB I/B-ben szereplő, és ott jelenleg a harmadik helyen álló Ózdi KC otthonában játszott Ligakupa-mérkőzést péntek este. A két együttes már megmérkőzött egymással ebben a sorozatban: a november 3-i összecsapáson a mieink 27-24-re nyertek a DESOK-ban. Ezt követően a DEAC két találkozót játszott az NB I-es Eger ellen, és bár méltó ellenfele volt a Heves megyeieknek, a rutin felülkerekedett. Az Ózdnak szintén egy győzelem és két vereség volt a mérlege, rajtunk kívül kikaptak a Nyíregyházától idegenben, de hazai pályán hozták a meccset a szabolcsiak ellen.

Négy gyors góllal nyitottuk a Marosi István Sportcsarnokban rendezett mérkőzést, a hazaiak csak a 8. percben tudtak először betalálni a kapunkba. Ezt követően is tartottuk az előnyünket, a különbség rendre három-négygólos volt a mieink javára. A félidő utolsó tíz percében azonban feljöttek az ózdiak, sőt be is érték a DEAC-ot – annak is köszönhetően, hogy egyszerre több játékosunkat kiállítottak, amit az ellenfél kihasznált –, így egyenlő állásnál vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban, a 41. percben négygólos is volt az előnyük, ennél jobban azonban nem tudtak elhúzni. Rendeztük a sorainkat, és a 47. minutumban visszavettük a vezetést, amit már nem is adtunk ki a kezünkből. Bár az ózdiak kétszer is egyenlítettek, de fordítani nem tudtak. A DEAC végül 31-28-ra megnyerte a mérkőzést. Pethő Ákos teljesítményét külön ki lehet emelni, hiszen 12 góllal járult hozzá a sikerhez.

Együttesünk jelenleg a második helyen áll a tabellán, amit az Eger vezet. Mögöttünk az Ózd és a Nyíregyháza következik a sorban.

Ligakupa D-csoport, 5. forduló
ÓAM-Ózdi KC–DEAC 28-31 (16-16)

Marosi István Városi Sportcsarnok. Vezette: Bátori, Szécsi.
DEAC: Mándi, Maródi – Hornyák Z., Mucza 2, Mórucz 2, Leiter 1, Pál G. 1, Vécsei 4, Kathi, Pethő 12 (3), Péter D. 5 (1), Füzesi 1, Szolnoki, Tóth M. 3

Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/5, ill. 4/4

Ligakupa D-csoportjának állása