Pál Gergely: A beilleszkedéssel nem lesz gond

A DEAC kézilabdacsapatának egyik új igazolása eddig csak pozitív tapasztalatokat szerzett. Követendő példának tartja, hogy Debrecenben a sport mellett az egyetemen tanulhatnak a fiatalok.

Pál Gergely személyében jelentős NB I-es rutinnal rendelkező játékost igazolt a Debreceni Egyetem kézilabda-szakosztálya.  A 194 centi magas, 35 éves átlövő az előző idény őszén az akkor még élvonalban szereplő Vác színeiben szerepelt. Novemberben a befejezés mellett döntött, de a DEAC invitálásra visszatért a pályára, köszönhetően annak is, hogy felesége, Hornyák Dóra válogatott kézilabdázó a DVSC-hez igazolt.

– Dodó (Hornyák Dóra – szerk.) miatt Debrecenbe költöztünk, utána kerestek meg a DEAC-tól. Leültünk egyeztetni Imre bával (Bíró Imre vezetőedző – szerk.) és mindenben megállapodtunk – fogalmazott Pál Gergely. – Másfél hete készülök a csapattal, a benyomásaim teljesen pozitívak. A beilleszkedéssel nem lesz problémám, a társak szimpatikusak, jófejek. Egy-két embert korábbról ismertem, és biztos vagyok benne, a fiatalabbakkal is megtalálom a közös hangot. Az, hogy ez a csapat mire lehet képes a másodosztályban, még korai lenne megmondani, az első pár forduló után kiderül, hol tart a gárda. Ha minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy küzdünk, hajtunk és mindent megteszünk a győzelemért, akkor nem lesz semmi gond.

A játékos hosszabb kihagyás után kézilabdázik ismét, ezért számára is kérdés, miként tud visszatérni a normál kerékvágásba.

– Én is kíváncsi vagyok, hogy jót tett-e nekem ez a kis pauza, vagy nem. Azért azt érzem, hogy a kilenc hónap kihagyás sok volt, de kezdem ismét felvenni a ritmust. Szerencsére nem idegen a pálya.

Feleségével, Hornyák Dórával és kisfiúkkal Bendegúzzal (fotó: Hornyák Dóra Facebook)

Pál Gergely elmondta továbbá: számára nagyon szimpatikus a DEAC-ban, hogy itt a sportot kiemelten lehet űzni a tanulás mellett.

Követendő példának tartom, amit a Debreceni Egyetem képvisel, máshol is lehetne ezt szabadalmaztatni. Szimpatikus, hogy a sportot így támogatják egy felsőoktatási intézményben.

Pál Gergely holnap először játszhat mérkőzést a DEAC színeiben, ugyanis együttesünk 18 órakor edzőmeccsen a Békés gárdáját látja vendégül a DESOK-ban.