Simának indult, szoros lett a vége

Izgalmas mérkőzésen legyőzték a Balassagyarmati Kábel SE együttesét a Debreceni Egyetem kézilabdázói.

A második fordulóból elhalasztott Kábel SE elleni bajnoki mérkőzését pótolta ma este a DEAC. Remekül indult a DESOK-ban rendezett találkozó, a 3. percben már 4-1 volt a mieink javára. Jól védekeztünk, a labdaszerzésekből pedig gyors támadásokat vezettünk, nemegyszer hosszú indításokból szereztük a gólokat. Nem véletlenül kért időt már a 8. percben a vendégek edzője, Zubai Gábor. Ez sem segített azonban a csapatán, a DEAC továbbra is 5-6 gólos különbséggel vezetett. Egy idő után azonban a magabiztos előny tudatában kissé leengedtünk, elszórakoztuk a helyzeteket, az eladott labdák után pedig az ellenfél rendre betalált a kapunkba. Elherdáltuk a jelentősnek mondható fórt, a szünetig egy gólra feljöttek a vendégek.

Kettős emberhátrányban kezdtük a második félidőt, amit a Kábel SE ki is használt, és gyorsan egyenlített, de ekkor még többszöri próbálkozás ellenére sem tudta átvenni a vezetést. Szoros volt a mérkőzés, a vendégek zártabban védekeztek, támadásaink többször sikertelennek bizonyultak. Az 51. percben átvették a vezetést a balassagyarmatiak, nem roppantunk azonban össze, és miután stabilabbá váltunk, a támadásaink pedig pontosabbak lettek, visszaszereztük a vezetést, és végül háromgólos győzelmet arattunk.

Kicsit elhittük, hogy ez a meccs már megvan – kezdte Bíró Imre. – Azok az erények, amelyeket az elején csillogtattunk – vagyis belőttük a helyzeteinket, hosszú labdákból gólokat szereztünk – a második szakaszban már nem stimmeltek, és a vendégek hoztak ránk jó néhány indítást, illetve kimaradtak a helyzeteink és ennek következtében szorossá vált a mérkőzést A második félidőben átvették a vezetést, de csapatunknak volt lelki ereje, mínuszról fel tudott állni, és végül megnyerte a találkozót” – zárta a DEAC vezetőedzője.

FOTÓK A MÉRKŐZÉSRŐL

NB I/B 2. forduló
DEAC – Balassagyarmati Kábel SE 32-29 (17-16)

DESOK. Vezette: Bába, Horváth P.
DEAC: Mándi – Zalai 4, Pál G. 4, Hornyák Z. 1, Pethő 11 (2), Mucza 7, Mezei 2; Kőrizs, Mórucz, Leiter, Illés 1, Bíró Á. Tóth M. 2

Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/7

Az NB I/B állása: