Újabb siker a Ligakupában

Az ózdi győzelem után a Nyíregyháza ellen diadalmaskodott hazai pályán a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata.

A Ligakupa D-csoportjában a szintén NB I/B-s Nyíregyházát fogadtuk a DESOK-ban. Együttesünk ebben a sorozatban legutóbb két ponttal gazdagodott Ózdon, és ezúttal is a sikeres folytatás céljával léptünk pályára.

Illés Tamás hetesével indult a találkozó, majd egyenlítettek a vendégek. Egy újabb büntetődobással visszavettük a vezetést, amit a mérkőzés végéig meg is tartottunk. Az első félidőben rendre három-négygólos volt az előnyünk, amit a szünet után tovább tudtunk növelni, végül 30-23-ra megnyertük az összecsapást.

Ezúttal is több fiatal tehetségünk kapott lehetőséget a bizonyításra, mindannyian odatették magukat, és igyekeztek jó játékkal segíteni a társakat. A találkozón egyébként mindkét oldalon sok volt a technikai hiba, az eladott labda, a pontatlan befejezés.

A DEAC csütörtökön 18 órakor Nyíregyházán lejátssza a visszavágót is a Ligakupában.

A számok alapján úgy tűnhet, hogy magabiztosan győztünk, de mégis lasszóval kell keresnem a pozitívumokat ezen a mérkőzésen – kezdte az értékelést a DEAC asszisztensedzője, Szabó Csaba. – Talán annyit ki tudnék emelni, hogy a kapusunk nagyon jól védett, segítette a társakat, illetve harminc gólt lőttünk. Ezt leszámítva kapkodtunk, sok technikai hibával játszottunk. Nem számítottam erre, mert az elmúlt hetekben a fiúk nagyon jól dolgoztak. Lehet, hogy egy holtpont érkezett el a felkészülésünkben, reméljük, hamar túl leszünk rajta, és a jövő heti bajnoki rajton ugyanazt a DEAC-ot látjuk, ami jellemző ránk” – zárta Szabó Csaba.

Derencsényi István fotói a mérkőzésről

Ligakupa D-csoport
DEAC–Nyíregyháza 30-23 (15-11)

DESOK. Vezette: Kiu G., Kiu T.
DEAC: Mándi, Maródi – Pethő 7 (2), Hornyák Z. 1, Mucza 6, Mórucz 2, Leiter 1, Pál G., Illés 5 (1), Kathi, Péter D., Füzesi, Szolnoki, Maródi, Tóth M. 3, Zalai 2, Mezei 3.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/5, ill. 2/3