DEAC-Pick Szeged U22

25 - 26

Recap

A tehetségek sokaságát felvonultató Pick Szeged U22-es csapatát fogadta a DEAC a kézilabda NB I/B 15. fordulójában. Az első kísérlet egyik oldalon sem zárult góllal, majd Mucza Norbert révén megszereztük a vezetést, amelyre rögtön jött a válasz is. Ezután kétgólos előnyre tettek szert a vendégek, de sikerült felállnunk, és a 13. percben fordítottunk. Innentől felváltva vezettek a felek, de a félidőt a DEAC zárta jól, a szünetre kétgólos előnnyel vonultunk.

Rosszul kezdtük a második játékrészt, két gyors góllal egyenlítettek a szegediek, majd visszavettük ugyan a vezetést, de jött egy tízperces rövidzárlat, ez idő alatt nem sikerült az ellenfél kapujába találni. Nem jeleskedtünk támadásban, a kipattanók többnyire az ellenfélhez kerültek, és a gyors indításokba is rendre hiba csúszott. Ezeket jól kihasználták a Pick Szeged fiataljai, akik négy góllal is elhúztak, főleg átlövésben jeleskedtek. A végére sikerült szorossá tenni a mérkőzést, az utolsó akciót Illés Tamás vezette, támadása sikerrel zárult, ezzel feljöttünk egy találatra, de az egyenlítésre már nem volt idő, 26-25-re kikaptunk a szegediektől.

Támadásaink nem működtek igazán jól, főleg a második félidőben lőttünk nagyon kevés gólt – fogalmazott a mérkőzés után a DEAC vezetőedzője, Bíró Imre. – A védekezésünk szerintem rendben volt, bár itt is akadtak hibák, de nem olyan sok, mint a támadásainkban. Labdákat adtunk el, a kipattanók az ellenfélhez kerültek, és volt néhány helyzetkialakítás utáni pontatlan kapuralövés is. Pedig ezekről beszéltünk, mégis rossz ütemben lőttünk, illetve nem mozgattuk meg a kapust. Szoros lett a vége, de ezért nem jár pont” – értékelt Bíró Imre.

Kézilabda NBI/B 15. forduló
DEAC – Pick Szeged U22 25-26 (14-12)

DESOK. Vezette: Haskó, Natkai.
DEAC: Mándi – Zalai 3, Pethő 8 (4), Bíró Á. 3, Hornyák Z., Mucza 5, Illés T. 4; Kőrizs, Mórucz, Hornyák B., Leiter 2, Péter D., Gidai, Füzesi, Szolnoki.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 2/3

Idő Liga Szezon
18:00 NB I/B 2020/2021

Eredmények

Csapat1. félidőVégeredmény
DEAC1425
Szeged1226