Szolnoki KCSE – DEAC

17:00

Recap

Múlt héten megkezdődtek a tavaszi szezon küzdelmei az NB II Észak-Kelet csoportban, és együttesünk rögtön magabiztos sikerrel rajtolt, ugyanis a bronzérmes pozícióban lévő Kazincbarcikát 12 góllal múlta felül hazai pályán.

Ezúttal újabb rangadó várt Bíró Imre tanítványaira, akik a közvetlen rivális, második helyen álló Szolnok otthonában vizitáltak. Nos, ez a mérkőzés sem lett szorosabb az egy héttel ezelőttihez képest, sőt, a mieink még rátettek egy lapáttal, és valósággal átgázoltak ellenfelükön. Már az első félidőben hatalmasra nőtt a különbség; szervezetten védekeztünk, ennek köszönhetően a hazaiak mindössze 7 találatot tudtak szerezni, de jeleskedtünk támadásban is, amit a 19 lőtt gólunk jól mutat.

A szünet után sem változott a játék képe. A Szolnok nem tudott újtani, mivel a DEAC a folytatásban is kiváló teljesítménnyel rukkolt elő. Végül kiütéses, 34-18-as vendéggyőzelemmel zárult a találkozó.

A Debreceni Egyetem kézilabdacsapata így továbbra is veretlen a bajnokságban, előnye immár hét pont a Szolnok és nyolc a Kazincbarcika előtt.

Az első tíz percben még 5-2, a második tíz percben 9-5 volt a javunkra, majd onnantól kezdve indultunk be igazán – elevenítette fel a történteket a csapat vezetőedzője, Bíró Imre. – Az első félidő második részében az ellenfél nem látta a kaput. Nagyon jól működött a védekezésünk, ami kiváló kapusteljesítménnyel párosult. Rengeteg indításgólt lőttünk, a 19-7-es félidei vezetésünk önmagáért beszél. A második játékrészben a tempó ugyan lassabb lett, de a mérkőzés nem lett szorosabb, a minimum tíz mindig megvolt köztünk. Ezúttal is mindenki lehetőséget kapott – zárta az értékelést Bíró Imre.

Férfi kézilabda NB II. Észak-Keleti csoport, 13. forduló
Szolnoki KCSE – DEAC 18-34 (7-19)

Tiszavirág Aréna. Vezette: Barna, Kovács B.
DEAC: Mándi Norbert, Mucza Norbert (1), Hornyák Zoltán (1), Mezei Lajos (6), Bíró Ádám (4), Mórucz Ádám (1), Kőrizs István (1), Mándi Krisztián, István Péter (6), Leiter Imre (1), Hornyák Bence (3), Szilágyi Gergő, Illés Tamás (5), Péter Gábor, Pethő Ákos (2), Földi István (3)

Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 4/4

Idő Liga Szezon
17:00 NB II. Kelet 2020

Eredmények

Csapat1. félidőVégeredmény
SZOLNOKI KCSE